Gebakken banaan (Pisang Goreng)

Pisang goreng, beter bekend als gebakken banaan komt van oorsprong uit de Maleisische en Indonesische keuken. Dat wilde ik wel eens zelf maken: en blijkt dus hartstikke makkelijk te zijn! Lekker crispy aan de buitenkant en zacht van binnen. Heerlijk als snack, bijgerecht of met een bolletje vanille ijs als dessert.

Ingrediënten voor 8 stuks
150 gram bloem en extra om te bestuiven
2 teaspoons bakpoeder
snufje zout
300 ml. koud water
4 bananen
olie om te frituren, bijvoorbeeld zonnebloemolie

Benodigdheden
beslagkom
garde
frituurpan (ik heb deze hele fijne)
schuimspaan
keukenpapier

Bereidingswijze

  • Meng de bloem, bakpoeder en zout in een beslagkom. Maak een kuiltje in het midden en giet het water er in en roer met een garde tot een glad beslag.
  • Schil de bananen en snij de in de lengte doormidden en bestuif aan beide kanten met bloem. Klop het teveel aan bloem er af.
  • Haal de bananen door het beslag, laat het teveel er af druipen en frituur ze per twee stuks tegelijk, voor een minuut of 2 of tot ze goudbruin beginnen te kleuren.
  • Haal ze met een schuimspaan uit de olie en laat ze op een bord met daarop keukenpapier uitlekken.

Lekker met een bolletje vanille ijs (deze is vegan en is in veel supermarkten verkrijgbaar!) en wat golden syrup of maple syrup erover.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer