Eetdagboek#11

Jeetje, het laatste eetdagboek dateert van juli. Hoogste tijd voor een nieuw deel dus, want ik heb me een partij lekker gegeten de afgelopen tijd!  Ik vind het altijd interessant om te zien wat mensen eten. Eetdagboeken op blogs zijn dan ook een favoriet item. In deze rubriek laat ik je een greep uit de maaltijden en tussendoortjes zien die ik de afgelopen weken heb gegeten.

Donderdag 26 oktober 2017
Vanavond gaan Fabien eindelijk eens eten bij een restaurant dat al zo lang op ons te-bezoeken-lijstje stond: de Pizzabakkers in de Pannenkoekstraat (hihi) in het centrum hier in Rotterdam. Van te voren voor de zekerheid nog even gecheckt of ik er als vegan terecht kan en gelukkig, er zijn meerdere opties. In principe kan elke pizza vegan gemaakt worden. Ik kies voor de Campagnola pizza waarbij de kaas vervangen wordt door extra olijven. Ik vind ‘m prima. Niet heel bijzonder (had het wel geweest met plantaardige kaas!) maar gewoon, lekker. Ik heb dit vegan-friendly restaurant daarna dan ook op deze pagina er bij geplaatst!

Vrijdag 27 oktober 2017
Oh boy. Vandaag maak ik toch iets waanzinnig lekkers! Of eigenlijk nee, gisteren. Alleen moest het een nachtje intrekken en kan ik het nu pas proeven: zalm op basis van wortel. Ho: voor je denkt ‘jakkes, wortel?’, dit is serieus lekker. Er gaan meerdere recepten van rond op internet en ik probeerde er drie. Het recept dat ik hier heb geplaatst stak er met kop en schouders bovenuit. Het is gewoon net echt!

Zondag 29 oktober 2017
Vandaag heb ik weinig zin om lang in de keuken te staan. Ik heb voor zulke avonden een aantal snelle maar toch verantwoorde recepten achter de hand. Dit keer maak ik rijst met doperwten, broccoli en nuggets. Smullen!

Woensdag 1 november 2017
Tussen de middag heb ik er ineens trek in: de boterhammen met gebakken tomaat en ui, zoals mijn moeder dat vroeger maakte. Zo lekker als die van haar krijg ik het nooit, maar gelukkig komt het wel in de buurt. Zalig!

Vrijdag 3 november 2017
Vandaag maak ik heerlijke pita’s met oesterzwammen ‘gyros’. Recept volgt nog!

Zaterdag 4 november 2017
Ik ben toch zo blij met mijn mooie Le Creuset pan. Echt een verrijking in mijn keuken, wat een pan. Ik kreeg spontaan zin in iets stevigs dat past bij herfstweer en hachee kwam als eerst in me op. Dat moet toch vast wel te veganizen zijn? En ja hoor. Absoluut! Het recept volgt binnenkort. Echt zo waanzinnig lekker is het geworden, dat moet je gewoon proeven.

Zaterdag 11 november 2017
Onlangs is er een nieuwe lijn vegan vleesvervangers van het merk Vegafit toegevoegd aan het vega schap bij Albert Heijn met onder andere cordon bleus! Dat is lang geleden, zo benieuwd naar! Ik probeerde ‘m vanavond met zoete aardappelpuree en rode kool. Ik ben aangenaam verrast, ik vind ‘m heel lekker. De kaas druipt er ook echt uit wanneer je de cordon bleu aansnijdt. Het enige mindere dat ik kan bedenken dat ik weinig ‘ham’ kon ontdekken. Desondanks: en absolute aanrader!

Zondag 12 november 2017
Vanavond eten we een broodje hamburger met sla, rode ui en ketchup met aardappelpartjes. Die bak ik trouwens het liefst in de oven. Gewoon zo’n zakje aardappelpartjes uit de koeling in de supermarkt (lekker met schil), je spreidt ze op een met bakpapier beklede bakplaat, klein beetje olie er over, goed mengen. Dan in een voorverwarmde oven op 200 graden een minuut of 20. Hartstikke lekker en geen gespetter in de koekenpan!

Maandag 13 november 2017
Vandaag sta ik vrijwel de hele dag in de keuken om lekkers te maken voor wateetjedanwel.nl. Aan het eind van de dag heb ik dus geen zin meer om ook nog eens voor het avondeten lang achter het fornuis te staan en daarnaast eet ik ook in mijn uppie vanavond. Ik bedenk me dat ik nog een Turkse pizza in de vriezer heb liggen. Deze kun je van het merk Lekker & Anders in veel supermarkten op de diepvriesafdeling kopen en sinds kort ook bij de Aldi: beide zijn vegan en hartstikke lekker. Ik improviseer met het beleg met wat ik in huis heb: wat ijsbergsla, linten courgette en wortel in tahin (sesam) saus en zwarte sesamzaadjes. Lekker!

Dinsdag 14 november 2017
Vandaag maak ik iets heel speciaals: vegan worst! Lekker met een likje mosterd. Binnenkort online!

‘s Avonds eet ik een heerlijke pasta, waarvan je hier het recept kunt vinden. Het fijne van dit gerecht is is dat je er maar één pan voor nodig hebt!

Woensdag 15 november 2017
Vanmiddag heb ik twee afspraken in Amsterdam net buiten het centrum. En ja, als ik dan toch in de buurt ben… Ik ga erna nog even de stad in. Ik vind Amsterdam in de herfst toch zo mooi. Ook is de stad nu zo zo feestelijk met allemaal lichtjes. Ik kijk mijn ogen uit en wandel na een paar uur weer terug richting station, terwijl ik een heerlijk patatje eet. Nom!

Donderdag 16 november 2017
Vanavond haal ik een heerlijke Poké Bowl bij de gelijknamige zaak in het centrum. Wat zijn die toch heerlijk hier! Ik eet ‘m thuis lekker op. Zelf maken? Easy.

Vrijdag 17 november 2017
Vanavond sta ik weer niet achter het fornuis om te koken: Fabien en ik gaan de stad in. Het is koopavond en we zijn allebei dol op de sfeer die momenteel in de stad hangt. Grote prachtige kerstbomen in de Koopgoot, veel kerstlichtjes en prachtige etalages van de Bijenkorf. It’s the most wonderful time of the year! We eten bij één van onze favorieten, en hij is dan ook al váák voorbij gekomen hier: Spirit.

Zaterdag 18 november 2017
‘s Middags maak ik allerlei lekkers waaronder deze twee salades en geroosterde spruitjes uit de oven. Recepten volgen! Ik at van alles een beetje als lunch. Yummy!

Ook maak ik deze heerlijke cookie dough caramel banana soft serve.

Zondag 19 november 2017
Vanmiddag koop ik bij de Coffee Company deze heerlijke vegan Pumpkin walnut loaf. Zalig! A slice of fall.

Eerdere eetdagboeken bekijken? Kijk hieronder!

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer