Easy vegan appelflappen

Onverwachte visite of gewoon lekkere trek? Of een extraatje voor op een lekker langzame ochtend in het weekend voor bij de koffie en krant? Maak dan eens deze supereasy vegan appelflappen. Zo klaar en gewoon hartstikke lekker.

Ingrediënten voor 4 stuks
rol vers bladerdeeg *
120 gram appelmoes, uit een pot of zelfgemaakt
1 theelepel kaneel
klein kommetje met plantaardige melk
1 theelepel suiker

* Van Albert Heijn bijvoorbeeld: die is vegan!

Benodigdheden
bakpapier
bakkwastje

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol het bladerdeeg uit op een snijplank. Snij in de lengte doormidden en vervolgens beide helften in 4 gelijke stukken. Meng de appelmoes met de helft van het kaneel. Verdeel dit over de helft (dus 4) van de stukken bladerdeeg, laat de randen vrij. Bestrijk de randen met een bakkwastje met wat melk. Plaats de overige stukken bladerdeeg op de appelmoes, zorg dat het precies op elkaar past. Druk de randen dicht met een vork. Meng de suiker met de rest van het kaneel. Bestrijk de 4 appelflappen met wat melk en strooi de kaneelsuiker er over. Bak 10 minuten in de oven en zet dan de temperatuur lager naar 180 graden en bak nog een minuut of 5.

Variatietip
Voeg een handje rozijnen toe aan de appelmoes.

Recepten met 4 of minder ingrediënten

Nog meer appelflappen?
Kijk dan eens naar deze appelflappen met cranberries. In het recept staat een ei, maar deze kun je voor een vegan versie vervangen door wat plantaardige melk om het deeg mee te bestrijken: werkt net zo goed!

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer