Dadel granola

Deze granola maak je in een handomdraai en smaakt zo fantastisch: in de oven worden de dadels een beetje chewy van textuur en in combinatie met de kaneel en maple syrup maakt dit je ontbijtje tot een feestje! Ook leuk om cadeau te doen: doe de granola in een glazen pot, uitgeschreven recept erbij op een kaartje en succes gegarandeerd.

Ingrediënten voor ongeveer 8 porties
2 eetlepels kokosolie
70 gram havermout
100 gram dadels, in stukjes gesneden
1 eetlepel pompoenpitten
2 theelepels kaneelpoeder
1 theelepel gebroken lijnzaad
2 eetlepels maple syrup

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt de kokosolie in een steelpan op een laag vuurtje. Voeg de havermout toe en meng met de kokosolie en laat een minuutje op het vuur staan, al roerende. Voeg dan de rest van de ingrediënten toe en blijf goed roeren voor een minuut of 5. Stort het mengsel in een plat bakblik en bak een minuut of 10 in de oven. Het brand snel aan dus hou het goed in de gaten! Laat de granola helemaal afkoelen. Lekker met (plantaardige) melk, yoghurt of als topping over een smoothie bowl.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer