Croutons

Lekkere knapperige croutons voor over salades of in de soep: die maak je heel makkelijk zelf. En het is ook een ideale manier om oud brood mee op te maken!

Ingrediënten
3 volkoren boterhammen (wit brood kan ook)
30 ml. olijfolie
theelepel gemalen zeezout
1/2 theelepel gemalen zwarte peper

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 160 graden. Snij de boterhammen in blokjes en doe ze in een kom. Giet de olijfolie er bij en bestrooi met zout en peper. Roer goed om zodat alle blokjes brood bedekt zijn en stort ze dan op een bakplaat. Bak 25 tot 35 in de oven en schudt halverwege om.

Variatietip: voeg een fijngeperst teentje knoflook aan de blokjes toe voor het bakken voor heerlijke knoflookcroutons!

Recepten met 4 of minder ingrediënten

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer