Deze bites zijn op basis van de banaan kokosmakronen die ik eerder maakte. Maar dan een stuk kleiner, gedoopt in 85% cacao chocolade en bestrooid met extra geraspte kokos. Heerlijk!
Ingrediënten voor ca. 15 stuks
1 rijpe banaan
1 cup geraspte kokos plus extra om te bestrooien
2 tsp kokosmeel
2 tbsp kokosolie
2 tbsp agavesiroop of maple syrup
1/2 tsp vanille extract
flinke snuf kaneel
85% cacao chocolade
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng alle ingrediënten in een grote kom. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Draai kleine balletjes van het kokosmengsel en druk ze wat platter en leg ze op het bakpapier. Bak voor 18-20 minuten tot ze beginnen te kleuren. Laat ze eerst goed afkoelen voor je ze van het bakpapier haalt, anders vallen ze uit elkaar.
Smelt de chocolade in de magnetron of au bain marie. Doop de balletjes voor de helft in de chocolade en leg ze vervolgens op de andere helft op een bord. Bestrooi met geraspte kokos en zet ze tien minuutjes in de vriezer zodat de chocolade hard kan worden.
3 reacties
Oh wat ziet dit er lekker uit! Leuk ideetje!
21 januari 2015 at 16:06Ze zien er echt super lekker uit. Ik ben wat dat betreft dol op kokos en mis nu de ‘proef functie’ op de computer haha <3
21 januari 2015 at 16:36oke de eerst volgende keer dat ik iets ga bakken, wordt het dit. ik hou van kokos. en deze zien er zoo lekker uit.
22 januari 2015 at 11:10