De buddha bowl heeft zijn naam te danken aan door de buddha-ronde-buik achtige vorm ervan. De basis bestaat meestal uit een basis als quinoa of rijst aangevuld met eiwitten, groenten en vezels. Ik maak wel vaker een buddha bowl, het is een ideale manier om restjes op te maken. Ik had nog een zoete aardappel en wortel liggen die mooi combineren met de rest. De tofu is in de oven gebakken in een marinade van onder andere pindakaas. Superlekker!
Ingrediënten voor 4 personen
200 gram quinoa
babyspinazie
2 zoete aardappelen
olijfolie
peper
zout
blok tofu
geraspte wortel
bosui, in ringetjes gesneden
geroosterde sesamzaadjes
saus
1/4 cup/60 ml. pindakaas
1/4 cup/60 ml. amandelmelk
2 teaspoons tamari
sap van 1 limoen
1 teaspoon hete chilisaus, zoals sriracha
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de zoete aardappelen in kleine blokjes en doe ze in een kom. Doe er een klein beetje olijfolie bij en roer door, zodat alle blokjes bedekt zijn met olie. Breng op smaak met peper en zout. Bekleed een bakplaat met bakpapier en stort de blokjes er op. Bak in de oven voor ongeveer 20 minuten tot de blokjes beginnen te kleuren en zacht zijn. Zet de blokjes apart. Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de ingrediënten voor de saus in een kommetje en giet de helft in een kom. Hou de andere helft van de saus apart. Snij het blok tofu in blokjes en schep de blokjes voorzichtig door de saus. Vet een plat bakblik in met wat olie en stort de tofublokjes in saus in het blik. Bak de blokjes tofu voor 15 minuten, keer de blokjes om en bak nogmaals 15 minuten. Verdeel de quinoa over 4 kommen met de babyspinazie, zoete aardappel, wortel en tofu. Schep de saus er over en bestrooi met geroosterde sesamzaadjes en ringetjes bosui en serveer.
Nog meer buddha bowls zien? Kijk hieronder voor de andere buddha bowls die ik eerder maakte:
geen reacties