Bounty bars

Een verantwoorde variant van de bekende chocoladerepen gevuld met kokos. Eenvoudig om te maken en hartstikke lekker! Zet wel een nachtje van te voren een blik kokosmelk in de koelkast zodat er kokoscréme gevormd wordt.

Ingrediënten
200 gram geraspte kokos
2 tablespoons/30 ml. gesmolten kokosolie
125 ml. kokoscrème, uit een blik kokosmelk *
snuf zeezout
1/4 cup/60 ml. agavesiroop
chocoladelaag
100 gram kokosolie
120 gram cacaoboter, in stukjes gesneden
1/3 cup/80 ml. maple syrup
1 cup/100 gram cacaopoeder

* Je kunt kokoscrème ook kant en klaar kopen in de toko of Aziatische supermarkt

Benodigdheden
bakblik van 11 cm. x 21 cm., ik gebruikte dit broodbakblik met inhoud van 1 liter
keukenmachine
smeltpannetje

Bereidingswijze
Zet een blik kokosmelk (geen light!) een nachtje in de koelkast. Schep de kokoscrème met een lepel er uit en gebruik het water voor bijvoorbeeld een smoothie. Vet het bakblik in en bekleed met vershoudfolie. Meng de geraspte kokos, kokosolie, kokoscréme, zeezout en agavesiroop in de keukenmachine. Doe dit mengsel in het bakblik en druk goed aan. Zet een half uurtje in de vriezer. Maak intussen de chocoladelaag door de koksolie met de cacaoboter te smelten in een smeltpannetje boven een pan met kokend water. Roer dan de maple syrup en cacaopoeder er door heen. Haal het blok kokos uit de vriezer en snij in dunne repen. Doop de repen met behulp van twee vorken in de chocolade en laat drogen op een met bakpapier bekleed bord. Bewaar in de koelkast.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer