Een heerlijke variatie op gewone hummus: met rode biet! Lekker om te dippen met groenten als bleekselderij en wortel en heel makkelijk te maken pita chips uit de oven en flatbread.
Ingrediënten
1 blik kikkererwten van 400 gram
200 gram gekookte rode biet *
30 ml. tahin (sesampasta)
rasp van 1 citroen
sap van 1/2 citroen
1 teentje knoflook, fijngesneden
60 ml. (plantaardige) yoghurt
45 ml. olijfolie
pijnboompitten, om te garneren **
* ik gebruikte rode bieten uit zo’n vacuüm verpakking die je op de groenteafdeling van veel supermarkten kunt vinden
** rooster de pijnboompitten kort in een droge koekenpan tot ze beginnen te kleuren voor een intensere smaak
Bereidingswijze
Meng alle ingrediënten behalve de pijnboompitten in een blender of keukenmachine. Garneer met pijnboompitten.
4 reacties
Dat ziet er lekker uit! Hoe lang zou ik dit kunnen bewaren?
12 februari 2019 at 16:59Goed afgesloten in de koelkast een paar dagen.
13 februari 2019 at 13:17Kan je hummus ook invriezen?
21 maart 2019 at 07:12Nee, dat lijkt me geen succes. Ik denk dat het heel waterig zal worden.
21 maart 2019 at 14:05