Bananen Snickers

Onlangs maakte ik peanut butter cups. Ik had nog wat van de vulling over: zonde om weg te gooien! Ik gebruikte het om deze heerlijke bananen Snickers te maken.

Ingrediënten
1/4 cup/60 ml. pindakaas, zo smeuig mogelijk *
1/2 tbsp/7,5 ml. maple syrup **
1/2 tbsp/3,5 gram kokosbloem ***
ongezouten pinda’s
2 bananen
ongeveer 100 – 150 gram chocolade, hoe hoger het cacaopercentage hoe beter het voor je is

* ik gebruik deze die gemaakt is van niets anders dan pinda’s
** bij gebrek aan gebruikte ik agave siroop, dit gaat ook prima!
*** dit kun je in biosupers kopen en gewone supermarkten. Ik kocht het heel voordelig bij de Action!

Bereidingswijze
Snij de bananen in 3 gelijke stukken. Snij de zijkanten er af. Maak de pindakaasvulling door de pindakaas, maple syrup en kokosbloem te mengen. Zet dit even in de vriezer zodat het wat steviger wordt. Verdeel dit over de stukken banaan. Leg er wat pinda’s op. Smelt de chocolade au bain marie  of in de magnetron. Doop de bananen in de chocolade, eventueel met eetstokjes voor een goede grip en zet ze even in de vriezer zodat de chocolade hard kan worden. Bewaar in de vriezer, haal 10 minuten van te voren een reep er uit voor je het wil eten.

Variatietip: snij de banaan in plakjes, verdeel het pindakaas-kokosbloem mengsel er over, leg er wat pinda’s op en doop in de gesmolten chocolate. Even hard laten worden in de vriezer en je hebt bitesize bananen Snickers!

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

11 reacties

  • Reply chucky1012

    Het ziet er zo heerlijk uit en dit recept bewaar ik 😉

    22 februari 2017 at 13:45
    • Reply Suzanne

      Leuk! 🙂

      23 februari 2017 at 08:55
    • Reply Vivian

      Ik heb nog wat bananen liggen en wil dit maken want lijkt me super lekker! maar heb geen kokosbloem. Mag ik vragen wat de toegevoegde waarde hiervan is? Zou het ook zonder kunnen?

      12 juni 2020 at 14:55
      • Reply Vivian

        Oh sorry, vergeet dit bericht maar ?!! Ik heb het antwoord al.

        12 juni 2020 at 14:56
  • Reply Anne

    Ik vind dit echt een onwijs gaaf recept, ik ga er mee aan de slag.

    23 februari 2017 at 08:48
    • Reply Suzanne

      Wat leuk om te horen! 🙂

      23 februari 2017 at 08:55
  • Reply Amanda

    Wat voor bloem kan je nog meer gebruiken ik kan heel moeilijk kokosbloem vinden

    28 februari 2017 at 17:12
    • Reply Suzanne

      Voor zover ik weet is kokosmeel heel lastig te vervangen omdat het een uniek soort meel is. Ik zou je dan ook afraden gewoon meel te gebruiken hiervoor. AH verkoopt ook kokosmeel evenals winkels als Ekoplaza en natuurlijk via internet!

      28 februari 2017 at 17:30
      • Reply Amanda

        Oké dank je dan ga ik even verder zoeken.. de Albert Hein bij mij heeft het niet

        1 maart 2017 at 13:55
  • Reply Vivian

    waarom is het gebruik van het meel eigenlijk nodig? kan het ook met alleen pindakaas?

    19 september 2018 at 16:40
    • Reply Suzanne

      Dat is om de pindakaas iets steviger en makkelijker om te verwerken te maken. Het kan zeker ook zonder!

      19 september 2018 at 20:20

    reageer