Bananen repen

Ooh deze repen zijn lekker! Ik bewaar ze in stukken in de diepvries, als je ze dan even laat liggen kun je ze zo eten. Echt onwijs lekker! Het recept komt hier vandaan.

Bananen repen

Ingrediënten
15 dadels
1 rijpe banaan
1 cup pindakaas
1 schepje proteïne poeder
1/4 cup hennepzaadjes*
1/4 cup chiazaadjes*
2 1/4 cup havermout

*Tegenwoordig gewoon te koop bij Albert Heijn!

Bereidingswijze
Laat de dadels voor ongeveer 1 á 2 uur in water weken. Doe dan de dadels in een keukenmachine samen met de banaan. Meng tot het een glad mengsel wordt. Voeg dan de pindakaas, proteïne poeder, hennepzaadjes en chiazaadjes toe. Doe dit mengsel in een grote kom en voeg de havermout toe. In eerste instantie zal het lijken alsof het veel te veel havermout is voor het mengsel, maar blijf omvouwen met een spatel en dan zul je zien dat alle havermout bedekt wordt met het pindakaasmengsel. Bekleed een plat bakblik in horizontale en verticale kant met bakpapier, laat er aan alle kanten een stuk bakpapier overheen hangen en doe het mengsel hier in. Druk het goed aan, vouw het overhangende bakpapier over het mengsel en zet dan voor een uur of 2-3 in de vriezer. Snij in repen en bewaar de repen, eventueel met vellen bakpapier ertussen in de vriezer.

Bananen repen

Bananen repen

Bananen repen

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer