Banana cheezecake soft serve met frambozensaus

Banana soft serve is fantastisch. Nog nooit gemaakt? Zeker eens doen: het is zo simpel maar zó lekker. Vries een rijpe banaan in plakjes in, doe dit in de blender of keukenmachine (met eventueel een scheutje plantaardige melk) en je hebt binnen no-time een heerlijk romig plantaardig alternatief voor softijs. Deze versie is een beetje de deluxe versie: met cashewnoten creeër je een cheesecake structuur en dat in combinatie met de frambozensaus…je eet je vingers er bij op, echt!

Ingrediënten voor 4 porties
ijs
5 ingevroren rijpe bananen, in plakjes gesneden
200 gram cashewnoten, ongebrand en ongezouten
8 dadels
50 ml. plantaardige melk
2 eetlepels amandelpasta
2 eetlepels maple syrup
scheutje vanille extract
sap en schil van 1 citroen
frambozensaus
100 gram frambozen en een paar extra om te garneren
3 dadels

Bereidingswijze
Week de cashewnoten en 8 dadels in heet water voor een uurtje. Je kunt ze ook van te voren een nachtje weken in een bak water, maar met kokend heet water werkt net zo goed als je weinig tijd hebt. Meng de bananen in de blender of keukenmachine samen met de geweekte cashewnoten en dadels en de overige ingrediënten voor het ijs tot een romig geheel. Maak de saus door de dadels met de frambozen te pureren. Verdeel het ijs over kommen en schenk de saus er over. Garneer met frambozen en serveer.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer