Aquafaba aioli

Het is een magisch goedje, dat aquafaba! Je kunt echt alle kanten op met het vocht uit een blik kikkererwten dat je normaal wegspoelt. Na meringues, kokosmakronen en chocolademousse maakte ik er nu ailoli mee. En die is heel goed gelukt!

Ingrediënten
3 tbsp/45 ml. aquafaba (kikkererwtenvocht)
1 tbsp/15 ml. appelcider azijn
1 theelepel mosterd
1 theelepel zout
1 cup/240 ml. zonnebloemolie
5 ml. citroensap
2 teentjes knoflook, geperst

Bereidingswijze
Meng de aquafaba, azijn, mosterd en zout in een kom met een staafmixer heel kort zodat alles gemengd is. Voeg dat beetje bij beetje de olie toe terwijl je de staafmixer aan houdt, tot het wit en dik wordt. Meng dan met een lepel de citroensap en knoflook er door. In een goed afgesloten pot is de ailoli ongeveer een week houdbaar in de koelkast.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer