Appelmoes

Appelmoes is zoveel lekkerder wanneer je het zelf maakt! Het is helemaal niet moeilijk en het voordeel van zelf maken is dat je helemaal zelf bepaalt hoe zoet de appelmoes wordt en of de structuur grof wordt met stukjes appel of juist glad gepureerd, zoals je ‘m meestal in de winkel koopt. Lekker bij friet, als toetje of als snack. En wist je dat je in baksels ei heel goed kunt vervangen door appelmoes? Dat staat hier uitgelegd op de website van de VeganChallenge!

Ingrediënten
1 kilo appels (bijvoorbeeld Jonagold)
1 eetlepel citroensap
100 ml. water
1 eetlepel suiker
1 á 2 theelepels kaneel

Bereidingswijze
Schil de appels en verwijder de klokhuizen. Snij ze in kwarten en vervolgens in kleine stukjes. Doe de stukjes in een grote pan samen met het water, citroensap, suiker en kaneel en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat het dan met het deksel schuin op de pan een kwartier zachtjes koken. Laat de stukjes iets afkoelen en pureer dan tot de gewenste dikte met een staafmixer. Bewaar de appelmoes in een goed afgesloten pot in de koelkast.

Recepten met 4 of minder ingrediënten

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer