5 supereasy vegan maaltijden bij geen tijd of zin om te koken

Natuurlijk, gezond eten is hartstikke belangrijk en koken is leuk. Maar soms heb je gewoon weinig tijd om lang in de keuken te staan of heb je er om welke reden dan ook gewoon even geen puf voor of zin in. Hee, I don’t judge. Ik heb zelf ook heus wel eens zo’n dag en laat je in dit artikel 5 vegan maaltijden zien die je snel op tafel zet binnen een kwartier, beloofd!

FLATBREAD MET FALAFEL

Wat heb je nodig?
flatbreads (in sommige supermarkten op de broodafdeling), kun je ze niet vinden kun je ook kiezen voor wraps of pitabroodjes
hummus
falafel
ijsbergsla
rode ui
cherrytomaatjes
wortelsalade (uit een pot)
sojayoghurt
versgeperste knoflook
peterselie
citroensap
peper
zout

Zo maak je het
Bak de falafel in wat olie aan beide kanten goudbruin. Maak een knoflooksaus door de sojayoghurt te mengen met de knoflook, peterselie, citroensap en breng op smaak met peper en zout. Smeer een laagje hummus op de flatbreads en beleg met ijsbergsla, wortel salade, gehalveerde cherrytomaatjes, rode uienringen en knoflooksaus.

RIJST MET DOPERWTEN, BROCCOLI EN NUGGETS

Wat heb je nodig?
Rijst, broccoli, ui, diepvrieserwten, sojasaus, vegan nuggets, sojayoghurt, knoflook, citroensap, peterselie, peper en zout

Hoe maak je het?
Kook de rijst en broccoli gaar. Snipper een ui en fruit deze in wat olie in een wok en voeg de erwten toe en bak deze een paar minuten mee. Voeg de gekookte rijst toe en meng goed door en breng op smaak met wat sojasaus. Bak de nuggets goudbruin in een koekenpan. Maak de knoflooksaus door wat sojayoghurt te mengen met geperste knoflook, scheutje citroensap en fijngesneden bieslook. Breng op smaak met peper en zout.

POKÉ BOWL MET TOFU


Wat heb je nodig?
pittige tofu reepjes
kleefrijst
geraspte wortel
avocado
mais
bosui
sriracha (pittige saus)
vegan mayonaise
sesamzaadjes
gebakken uitjes

Hoe maak je het?
Kook de rijst. Bak de tofu reepjes in wat olie krokant. Snij de avocado in blokjes. Meng de sriracha met mayonaise. Schep wat rijst in een kom en verdeel de rest van de ingrediënten er over.

MACARONI BOLOGNESE

Wat heb je nodig?
Macaroni, zakje Knorr Natuurlijk Lekker spaghetti bolognese *
macaronigroenten (voorgesneden pakket) van 250 gram
vegan gehakt
vegan geraspte kaas, bijvoorbeeld van Wilmersburger

* Maar Suzanne! Wat zeg je nou? Een zakje? Ja, dat hoor je goed! Een zakje. Ik ben geen fan van pakjes en zakjes en mijd ze waar ik kan, maar voor deze lijn maak ik een uitzondering. No spon, oprecht enthousiast: de mixen van deze lijn bevatten geen enge stoffen. Helemaal prima voor een makkelijke maaltijd tussendoor wat mij betreft!

Hoe maak je het?
Kook de macaroni. Verhit wat olie in een wok of hapjespan en roerbak de groenten een paar minuten op hoog vuur. Voeg het vegan gehakt toe en bak een paar minuten mee. Voeg 250 ml. en de inhoud van het zakje mix toe. Breng de saus al roerend aan de kook en laat het ongeveer 5 minuten zachtjes doorkoken. Voeg de macaroni toe en meng alles goed door elkaar. Serveer met de geraspte kaas.

RIJST MET GROENTEN EN VEGAN ‘KIP’ SATÉ


Wat heb je nodig?
rijst
kipstuckjes van de Vegetarische Slager
knoflook
zakje voorgesneden wokgroenten
sojasaus
gebakken uitjes
cassave crackers
ingrediënten voor deze snelle pindasaus

Hoe maak je het?
Kook rijst en bak ondertussen in een wok de kipstuckjes goudbruin. Verhit wat olie in een wok of hapjespan en knijp er knoflook boven uit. Bak dit een minuutje en voeg dan de wokgroenten toe. Breng op smaak met wat sojasaus en wok een paar minuten tot de groenten gaar zijn en voeg de rijst toe. Maak de pindasaus en meng deze met de gebakken kipstuckjes. Schep het rijst-groentemengsel in een kom op op een bord, leg er de ‘kip’ saté op en bestrooi naar smaak met gebakken uitjes en serveer met cassave crackers.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

  • Reply Marianne

    Oeh, fijn lijstje! Ik moet vandaag weer een nieuw menu samenstellen voor de komende week, en hiervan gaan zeker een paar gerechten terugkomen!

    23 juni 2017 at 10:35
  • Reply Mieke

    Deze ga ik zéker binnenkort uitproberen!

    24 december 2017 at 10:29
  • reageer