Boeken die ik momenteel lees: mei 2017

Momenteel lees ik 5 boeken tegelijk. Vijf? Tegelijk? Ja. Ik lees meestal verschillende boeken door elkaar, dan weer een stuk in dat boek, dan weer verder in een andere. Ik kan me goed voorstellen dat er mensen zijn die dat absoluut niet fijn vinden en de draad kwijt raken, maar voor mij werkt het wel. Al is vijf ook voor mijn doen wel veel, meestal lees ik er om en om in twee verschillende. Ik laat je in dit artikel zien welke boeken ik nu lees en wat ik er tot nu toe van vind en misschien zit er een vakantie-lees-tip voor je bij!

Ik ben geen gemiddelde lezer. Misschien zelfs een rare: soms begin ik in een boek maar laat het vervolgens weken, soms maanden liggen tot ik het weer oppak. Met als enige uitzondering: de boeken van mijn favoriete auteur Esther Verhoef, van wie binnenkort een nieuwe roman verschijnt. Dan is het serieus ‘do not disturb’ tot ik dat boek van voor naar achter gelezen heb. Maar voor alle andere boeken geldt dus: kris kras van A tot Z.

Voor iedere mood een boek. Zo is mijn huidige te-lezen stapel behoorlijk gevarieerd: een griezelige verhalenbundel, een opzienbarend kijkje in de voedselindustrie, een leerzaam boek over alle ins en outs over bloggen, interessante feiten over ons grootste orgaan de huid en tot slot een aangrijpende bundel stukjes van een zoon over zijn dementerende moeder. Het ene is makkelijker weg te leggen dan het andere. Goed, laten we beginnen: dit ligt er naast me geduldig te wachten om uitgelezen te worden!

    1. Ach, moedertje – Hugo Borst
      Dit boek is de opvolger van het eerste deel Ma. Ma en Ach, moedertje gaan beiden over de moeder van Hugo Borst die aan dementie lijdt. De stukken zijn gebaseerd op de veelgelezen wekelijkse column in het AD. Ma las ik in één ruk uit. Met Ach, moedertje gaat het ook die kant op, alleen heb ik het nu even weggelegd. Het komt dichtbij: al leed mijn eigen moeder niet aan dementie, de verhalen die Hugo vertelt over het verpleeghuis waar zijn moeder en haar medebewoners wonen, doet me erg denken aan daar waar mijn moeder woonde. Hugo laat door zijn stukken zien hoe de bezuinigingen inhakken op het dagelijks leven van de bewoners én de verzorgenden. De toenemende druk, de frustraties over het maar 1 paar handen hebben en veel te weinig tijd: het komt aan bod. Maar ook komen er geestige situaties en ontroerende zaken voorbij. Het is een bijzonder mooi boek dat volgend jaar ook als theaterstuk zal verschijnen met Eric Corton op het toneel. Ik heb mijn kaartje hier al voor in huis en kijk er naar uit.Ach, moedertje is hier te bestellen als paperback en via deze link als e-book.
    2. De Huid – Yael Adler
      Nadat ik een item over dit boek zag met de schrijfster aan tafel bij RTL Late Night, wilde ik het meteen lezen. Als ik zoiets wil, moet het ook meteen en de volgende dag kocht ik het boek en begon te lezen. Ik ben nu op ongeveer drie kwart en ik vind het een erg interessant boek. Het gaat over, zoals de titel al doet vermoeden ons grootste orgaan de huid. Het legt uit waarom dure crémes en serums zonde van je geld zijn, hoe je een natuurlijke glow krijgt en hoe de huid eigenlijk is opgebouwd. Theoretische gedeeltes afgewisseld met handige tips. Welke dat zijn, dat ga ik je niet vertellen: koop het boek en find out for yourself. Een echte aanrader voor een ieder die er goed en gezond uit wil zien!De Huid is hier als paperback te bestellen en klik hier voor het e-book.
    3. Slik je dat? – Joanna Blythman
      Een mooie aansluiter op de vorige titel: wil je gezond en bewust leven, dan is ook dit boek een aanrader. Joanna Blythman is een onderzoeksjournalist die de voedselindustrie flink aan de kaak stelt. Ze onthult in dit boek hoe het kan dat kant en klare maaltijden en salades er allemaal precies hetzelfde uit zien, hoe bepaalde hulpstoffen in voeding niet vermeld hoeft te worden volgens de wet maar er dus wel in zit (en dat zijn dan dingen die je echt niet in de lichaam wil). Ik weet in ieder geval na het lezen van dit boek dat ik geen bakjes voorgesneden fruit meer koop in de supermarkt en zo laat ik nog wat dingen links liggen nu ik bepaalde zaken weet. Het is duidelijk omschreven hoewel hier en daar wel erg langdradig. Slik je dat? is hier te bestellen als paperback.
    4. Stephen King – Bazaar of Bad Dreams
      Ik was niet direct van plan dit boek te kopen, maar kwam ‘m tegen in de boekhandel terwijl ik naar een ander boek zocht. Het sprak me meteen aan: een recent verschenen bundel met korte verhalen van de meester der horror. Ik heb het eerste korte verhaal gelezen uit de bundel en het is een echte page-turner. Ik lees het boek in het Engels, omdat dat mijn voorkeur heeft bij van origine Engelstalige auteurs. Maar het is ook verkrijgbaar in het Nederlands en wat mij betreft een hele dikke aanrader!Bazaar of Bad Dreams is hier in het Engels te bestellen en hier in het Nederlands in paperback. Liever als e-book? Klik hier voor de Engelstalige en hier voor de Nederlandse versie.Twee grappige weetjes over Stephen King: wist je dat één van zijn eigen favoriete auteurs een Nederlandse is? Hoe cool is dat? King tweette het zelf:

Een groter compliment kun je je als schrijver niet wensen, vermoed ik zo. Het tweede feit is dat de legendarische horrorfilm It uit de 90’s opnieuw verfilmd is en dit jaar verschijnt in de bioscoop. Bekijk hieronder de trailer!

5. Blogboek – Kelly Deriemaeker
Dit is het tweede Blogboek dat blogger Kelly heeft geschreven: de eerste versie dat zo’n twee jaar geleden verscheen heb ik verslonden én nog vaak geraadpleegd. Het is een must-have voor bloggers en vloggers die nog meer uit hun blog/vlogkanaal willen halen en de tricks of the trade willen beheersen. Ik heb dus zowel versie 1 als 2: er zitten wel degelijk verschillen in omdat niets zo snel zich ontwikkelt als het internet. Er is veel gebeurd en veranderd de afgelopen twee jaar op het gebied van bloggen, influencers en social media. Er zijn meerdere blogboeken op de markt en ik heb de meeste daarvan gelezen, maar voor mij is dit Blogboek van de Vlaamse Kelly de meest informatieve en het prettigst geschreven.

De paperback bestel je hier en het e-book kun je hier kopen.

Paperback of e-reader?
Waar geef jij de voorkeur aan? Bij mij verschilt het, soms koop ik een boek omdat ik de lokale boekhandel wil ondersteunen: ben je eens in Rotterdam? Breng dan zeker eens een bezoekje aan het mooie Donner. Maar soms download ik ook een e-book omdat het vaak veel goedkoper is én omdat het maar wat handig is om zoveel boeken in één apparaat bij je te hebben. Het voordeel van de e-reader die ik heb is dat je zonder licht in het donker kunt lezen. Het scherm wordt van binnenuit verlicht en ik merk dat ik veel minder snel vermoeide ogen krijg hierdoor. Ik heb zelf de Kobo Aura al jaren en die bevalt heel goed.

Spreekt één van de bovenstaande boeken jou aan? Wat lees je zelf momenteel? Laat hieronder je reactie achter!

In dit artikel heb ik gebruik gemaakt van affiliate links: wanneer je hier op klikt en je koopt het desbetreffende artikel (of iets anders nadat je er op geklikt hebt) ontvang ik hiervoor een percentage aan commissie. Dit gebruik ik vervolgens weer om wateetjedanwel.nl te onderhouden. Mocht je iets aanschaffen op deze manier: dank je wel!

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Johanne

    Ik ken het, ik lees ook altijd meerdere boeken tegelijk. Nu valt het gelukkig mee en lees ik er maar twee, waarvan 1 Blogboek van Kelly! Ik moet zeggen dat ik ‘m ook heel fijn geschreven vind. Heel luchtig, maar toch ook heel informatief, overzichtelijk en vooral nuttig.

    26 mei 2017 at 12:03
  • reageer